Gå till huvudinnehållet Mälardalens universitet | Mälardalens universitetReferenshanteringsprogram – webbguide

Välkommen!

I den här guiden hittar du information om referenshanteringsprogram. Referenshanteringsprogram är mjukvara som du använder för att samla och organisera dina referenser och dokument.

När du använder ett referenshanteringsprogram exporterar du referenser från en databas eller bibliotekskatalog för att skapa ett samlat bibliotek med alla dina referenser i programmet. Om en referens du vill använda inte finns i en databas eller bibliotekskatalog så kan du lägga till den manuellt. Du kan integrera programmet i MS Word så att du kan skapa automatiska litteraturhänvisningar i din text.

Det finns många olika referenshanteringsprogram, både fria och sådana som kräver en licens. I den här guiden kan du läsa mer om referenshanteringsprogrammen EndNote och Mendeley.

Behöver du hjälp?

Kontakta oss på biblioteket om du vill lära dig något av programmen EndNote eller Mendeley. Du kan även kontakta oss på biblioteket om du redan använder något av programmen men har stött på något problem.

Är ni flera som behöver hjälp så kan vi boka in ett tillfälle där vi träffas gemensamt. Håll utkik efter bibliotekets forskarseminarier, som ges regelbundet, där ett av kurstillfällena handlar om EndNote.