Gå till huvudinnehållet Mälardalens universitet | Mälardalens universitetReferenshanteringsprogram – webbguide

EndNote

Som student eller anställd på MDH har du möjlighet att kostnadsfritt ladda ner och använda EndNote genom Office365 (MDHs webbmejl). Programmet finns också installerat på datorerna i biblioteket, liksom i universitetets datorsalar. Den senaste versionen är EndNote 20 och finns att ladda ner för studenter och anställda via Sharepoint.

Med EndNote kan du samla, organisera och dela dina referenser. Programmet hjälper dig också att skapa och hantera dina referenser när du skriver med MS Word.

 

Inställningar som behöver göras på MDU

(uppdaterade 2022-05-09)

 

För att EndNote ska kunna hitta och ladda ner fullständiga artiklar till så många av dina referenser som möjligt behöver du göra följande inställning:

1. Öppna ditt EndNotebibliotek och klicka i menyn Edit Preferences.

2. Välj där Find full text och skriv i fältet Open URL Path:

http://pmt-eu.hosted.exlibrisgroup.com/openurl/46MH/46MH_V1

Fortsätt till fältet Authenticate with: URL:

https://lopac.mdh.se/eds/ezproxy.html

 

undefined

 

EndNote-handböcker

 

EndNote i datorn eller EndNote Online?

Jämför programversionerna här:

 

EndNote för iPad

Ladda ner appen kostnadsfritt från App Store här. Tyvärr finns det i dagsläget ingen app för android. Om du vill använda EndNote for iPad behöver du ett konto för EndNote Online.

För dig med MAC

Om du vill använda Online Search i den svenska nationella bibliotekskatalogen LIBRIS via EndNote20 så behöver du en connection file. För PC följer den med när du installerar Endnote. Om du har en Mac-dator behöver du ladda ner den här: