Gå till huvudinnehållet Mälardalens universitet | Mälardalens universitetBeteendevetenskap - ämnesguide

Universitetsbiblioteket på MDU

Universitetsbiblioteket är ett offentligt bibliotek, vilket betyder att det är öppet för allmänheten, och inte endast för studenter och anställda på universitetet. När du tar examen från MDU så kan du även i fortsättningen ta del av bibliotekets samlingar, men på ett lite annorlunda sätt. Här är vad som gäller. 

 

Bibliotekets lokaler

Som privatperson är du välkommen att besöka bibliotekets lokaler, och läsa de böcker och tidskrifter som finns på plats. 

 

Fysiska böcker

Du är fortsatt välkommen att låna våra fysiska böcker. Kontakta oss på biblioteket efter examen, så gör vi om ditt studentkonto till ett konto för privatpersoner. Ta med dig legitimation. 

 

Elektroniska resurser

För att få tillgång till bibliotekets elektroniska resurser så måste du ha ett aktivt MDU-konto. Ditt MDU-konto är aktivt 4 terminer efter din senaste registrering på en kurs. Det innebär att du kan nå bibliotekets e-böcker och elektroniska artiklar på samma sätt som när du varit student i ungefär 1,5 år efter att du tagit examen. När du inte har något aktivt MDU-konto längre så behöver du komma till något av våra campusbibliotek för att söka fram och läsa e-böcker och artiklar. Kontakta Studenttorget för att få ett tillfälligt MDU-konto, och använd sedan det för att logga in på bibliotekets datorer.

 

Hitta samlingarna

I bibliotekskatalogen Primo hittar du både våra fysiska och elektroniska böcker och artiklar. 

 

Läs mer

Mer information gällande låneregler hittar du på bibliotekets webbplats: