Gå till huvudinnehållet Mälardalens universitet | Mälardalens universitet

Referenshanteringsprogram – webbguide

EndNote Online

2021-05-05

Sedan en tid har många problem dykt upp om man använder Online-versionen i hop med MSWord. EndNote har en särskild sida med ett förslag på hur man löser det. Om du är student eller anställd kan du också istället använda desktop-versionen av EndNote tillsammans med Word för att slippa problemet och endast använda online-versionen som en extra back-up.

EndNote Online

EndNote Online är en gratis webbaserad version av EndNote. Du använder programmet via en webbläsare till skillnad från EndNote som är bundet till en viss dator. EndNote Online saknar en del av funktionerna som finns i EndNote.Fördelen med EndNote Online är att du kan använda den från vilken dator som helst. Du kan använda både EndNote och EndNote Online, du för då samman dina olika referenser genom att synka dina bibliotek.

EndNote för iPad

EndNote finns även för iPad, du laddar ner appan kostnadsfritt från App Store. Tyvärr finns det i dagsläget ingen app för android. Om du vill använda EndNote for iPad behöver du ett konto för EndNote Online. Nedanför hittar du länk till nedladdning av appen från App Store.

EndNote Basic och EndNote Online

EndNote Basic är en gratis webbaserad version av EndNote. Du använder programmet via en webbläsare till skillnad från EndNote Desktop som är bundet till en viss dator. EndNote Basic saknar en hel del av funktionerna som finns i EndNote och EndNote Online. Fördelen med EndNote Basic är att du kan använda den från vilken dator som helst. Nackdelen är att det är färre funktioner. Om du använder EndNote Desktop kan du däremot kombinera det med EndNote Online, du för då samman dina olika referenser genom att synka dina bibliotek.

Här finns en guide med en översikt över EndNote Basic, EndNote Online och EndNote Desktop:

EndNote eller EndNote Basic?

Vet du inte vilket program du ska välja av EndNote och EndNote Basic? Titta i jämförelsen nedan.